18. kesäkuuta 2013

Instagram-maailma


Kuva: JAMoutinho http://www.flickr.com/photos/jamoutinho/7448717958/sizes/n/in/photostream/



Matkailun sähköisen liiketoiminnan sosiaalisen median kurssilla saimme kotitehtäväksi Instagram-kilpailun. Kilpailun tavoite oli luoda ryhmälle oma Instagram-tili ja alkaa keräämään tykkäyksiä kuvilleen. Tavoitteenahan kilpailussa oli saada omalle yksittäiselle kuvalleen mahdollisimman paljon tykkäyksiä.

Ryhmämme summer_ice_cream_liker määritteli strategiaksi kuvata yleismaailmallisia kesä & jäätelö aiheisia kuvia, jotta tavoittaisimme mahdollisimman laajan yleisön. Nämä kaksi aihetta ovat tykkäämisen arvoisia joka puolella maailmaa. Kieleksi valitsimme englannin, jotta myös mahdollisimman moni ymmärtäisi kuvamme, tekstimme ja kommenttimme.

Miten Instagramia kannattaa käyttää ja miten siellä toimia?
  • Panosta kuviin; Koeta saada mahdollisimman hyviä, hauskoja ja mielenkiintoisia kuvia. Sellaisia, jotka herättävät näkijässä halun tykätä kuvasta..
  • Luo selkeä oma profiili; Määrittele oma profiilisi näin muut pystyvät päättelemään oletko samanhenkinen heidän kanssaan vai et.
  • Keskeisintä on tykätä ja kommentoida kuvia; Se saa muut käyttäjät toimimaan samoin ja laajentamaan vuorovaikutusta kuvien välillä.
  • Valitse mahdollisimman houkuttelevat kuvien tekstit sekä hashtagit; Tavoitteena näissäkin saada herätettyä toisten huomio ja saada heidät kommentoimaan/tykkäämään kuvia.
  • Markkinoi omaa Instagram-tiliäsi mahdollisimman monissa yhteyksissä ja kanavissa; Jaa tilisi linkkiä ja tilin osoitetta eri sosiaalisen median kanavissa ja laita esim. Instagram -tilisi osoite sähköpostisi allekirjoitukseen.
  • Hakusanat/hashtagit ovat tärkeitä, linkitä jokaisen kuva alle sopivat hashtagit.
  • Tässäkin kannattaa esiintyä selkeästi omalla naamallaan. Se antaa helposti lähestyttävämmän kuvan muille käyttäjille. 
  • Seuraa muita käyttäjiä
Opit summer_ice_cream_liker -tilin käytöstä

Seuraavat neuvot nousi itselleni mieleen:
  • Instagramissa määrä on valttia, mitä enemmän seuraat ja kommentoit/tykkäät eli olet aktiivinen, sitä enemmän sinun kuvista tykätään
  • Ei ole merkitystä mitä/ketä seuraat, koska aiheet vaihtuu ja yhden käyttäjän tili voi olla vaikka koko elämän kerta.
  • Ole aktiviinen, lisää kuvia säännöllisesti, etsi seurattavia ja kommentoi heidän sekä jo seurattujen käyttäjien kuvia. Tykkää kaikesta mielenkiintoisesta.
  • Käy keskusteluja, mitä enemmän kuvasi alla käydään keskustelua, sitä enemmän se nousee Instagramin sisäisessä haussa. Muista vastata edes jotain, jos joku kommentoi kuvaasi
  • Lataa omia kuviasi harkitusti ja linkitä niitä facebookkiin, twitteriin,  blogiisi jne
  • Älä lähde laittamaan rahaa Instagramiin tai sen netistä löytyviin ohjelmiin; ei kannata
Kilpailusta ylipäänsä

Kilpailu oli erittäin mielenkiintoinen ja kun hävitä ei halua, niin tästä tuli melkein toinen työ. Ryhmämme toiminta oli aktiivista/päivittäistä ja olimme jakaneet omat päivät itse tilin käyttöön.
Instagramin käyttöön pääsi sisään pikkuhiljaa ja sen kikat oppi suht nopeasti, lopulta siellä kävi aina kun oli pienikin luppohetki. Internetistä löytyi lukemattomia apuohjelmia joihin tutustuimme, osa toimi osa ei.

Mitä hyötyä tästä sitten voisi olla itselle? Ensimmäisenä tulee mieleen, tapa saada ilmaiseksi seuraajia omalle yritykselle. Lisäämäällä oman yrityksensä tuotteita, kuvia yms. saa näkyvyyttä ilmaiseksi, tosin se vaatii vaivannäköä. En ehkä pitäisi tätä ykkösmarkkinointivälineenä, koska ikäjakauma on todella nuori. Tosin vaikuttiko siihen meidän ryhmämme aihepiiri?

2 kommenttia:

  1. Ettei vain nämä Instagram ohjeesi toimisi myös muihinkin (soveltuvin osin) sosiaalisen median työkaluihin?

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain...siksi tämä vaikka täysin uutena tulikin oli suhteellisen helppo ja nopea oppia.

    VastaaPoista