30. elokuuta 2013

Elämys Verkossa - ennakkotehtävät


Elämys verkossa – opintojakson ennakkotehtävässä pyydettiin tutustumaan onnistuneisiin sivustoihin tai palveluihin.  En ole aiemmin ajatellut, että jokin sivusto olisi sen kummempi elämys. Enemminkin niin että sivuston/palvelun kautta voi hankkia elämyksiä esim. matkat, vapaa-ajan vietto yms. Toisaalta en kyllä jaksakaan pyöriä sivustoilla tuntikausia, vaan enemminkin aina etsin jotain tiettyä asiaa.

Ennakkotehtävissä piti etsiä vähintään viisi (5) onnnistunutta sivustoa tai palvelua eri kategoriasta:


a) Vahvasti teemallisia ja immersiiivisiä (eli tempaavat käyttäjän toiseen, arkitodellisuudesta poikkeavaan todellisuuteen)

https://www.universalorlando.com/harrypotter/

Harry Potter -maailma on tuttu elokuvista ja sivusto on hyvin samantyylinen. Sivustolla pääsee ”seikkailemaan” Harry Potter – maailmassa.

B)   Draamallisia, eli joiden kokeminen on jännittävää

http://www.dramabutton.com/  Jännittävä” sivusto
http://www.louvre.fr/ Itse Louvre on jännittävä ja siellä oleva online tour tuo lisäjännitystä.

  

      c)Räätälöitävissä jokaisen käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin 

http://www.twitter.com Seuraa ketä haluat ja twiittaa mitä haluat
http://www.upworthy.com/  Tämä oli ihan uusi tuttavuus, jonkilainen uutisten, tekstien seuranta sivusto. Jaa, seuraa, tykkää periaatteella.
http://hadonejob.com/ Tämäkin oli ihan uusi sivusto, mutta idea on että yksityishenkilöt voivat ladata kuviaan ”kömmähdyksistä” omassa työssään yms.



      D)   Liittyvät johonkin reaalimaaliman kaupalliseen kokemukseen niin, että kokemus tapahtuu sekä verkossa että reaalimaailmassa
http://www.disneylandparis.com/  Ei sen kummempia perusteluja.



Terkuin Janne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti