17. helmikuuta 2013

Internetmarkkinoinnin tehtävä 3.



Kuva: blog.davendar.com http://blog.davender.com/wp-content/uploads/2009/12/What_Matters_Now_cover_20091227.jpeg

Kirjoittaja Seth Godinin on amerikkalainen kirjailija, luennoitsija, jonka 80-sivuinen e-kirja What matters now on hyvin vapaamuotoinen ja ajatuksia herättävä teos.  Godin on pyytänyt yli 70 tunnettua ajattelijaa kirjoittamaan mitä he miettivät juuri nyt. Teoksen sivuilla on eri kirjoittajan noin 200 sanan mittainen kirjoitus sen hetkisistä ajatuksistaan.

What matters now- kirjan ajatuksena on saada ihmiset pysähtymään ja miettimään tavoitteitaan ja miten he sinne pääsevät ja mitä heidän täytyy tehdä asioiden eteen. Kirjaan osallistuvat henkilöt ovat tunnettuja kirjailjoita, toimittajia, kustantajia jne. Kirjassa on sivun pituisia osia eri aiheista ajatuksille ja teoille mm. maailmamenosta nykyään, elämänohjeita sekä erilaisia kehotuksia tarttua toimeen.

Kirjan osa-alueet keskittyy siihen mitän ”minä” / ” me” voimme muuttaa maailmaa omilla pienillä teoilla. Godinin  kehoittaakin ihmisiä tekemään asioita, koska jos mitään ei tee niin mikään ei silloin muutu.

Omaa pohdintaa

Kirjan osissa oli monia hyviä kohtia joista itse ajattelin täysin samoin. Tästä syystä kirja itsessään ei tuonut paljon uusia ajatuksia, mutta se vahvisti jo olemassa olevia. Keskeisimmät sanomat kirjasta on ole rohkea, toimi, ole rehellinen ja puhu aina totta ja ole läsnä, jonka käänsin mielessäni elä elämää! Vaikka kirja ei tuonut paljoa uusia ajatuksia se vahvisti jo olemassa olevia sekä pysäytti ajattelemaan, että en välttämättä aina elä kuten ajattelen. Kiireen ja työputken keskellä en aina ole läsnä, enkä välttämättä kuuntele toisia kuten pitäisi, vaikka niin ajattelen että teen.

Kirjaa lukiessa huomasin, että olin unohtanut koko opiskelu-aiheen ja ajattelin asioita vain elämänohjeina. Jälkikäteen mietittynä asiat tosiaan käsittelevät markkinointia ja nyky-aikaa sekä sen murrosta.  Myös vapauden merkitystä korostettiin työelämässä ja siitä olin täysin samaa mieltä. Itse kun olen tottunut tekemään asiat omassa tahdissa.  Onko se hyvä vai huono, niin siihen en ota kantaa.

Loppu analyysi

Muutaman päivän sulattelun jälkeen mietin, että miksi tällä kursilla piti lukea tämmöinen elämäntapa-opas. Palasin vielä kerran kirjan pariin ja sitten sen tajusin. Godin tarjoaa kirjansa ilmaiseksi jakoon Internetissä ja idea onkin että sitä jaetaan kavereille. Jokaisen kirjoituksen lopussa on linkki kirjoittajan blogiin/sivulle yms.  Samoin kuin kirjoittajien sivuilla on Godinin sivulle. Kuten Ilkan opetuksessa opimme mm. hakukonemarkkinoinnista linkit ovat erittäin tärkeää ja arvokasta hakukoneille.

Loistava tapa käyttää Internetmarkkinointia ja jakaa asiaa eteenpäin yhdessä.


4 kommenttia:

  1. Samaa ajattelin itsekin - Godinin kirjassa ihmisyys on läsnä, markkinoidessa se toimii. Hyvä kello kauas kuuluu...

    VastaaPoista
  2. Minäkin aloin lukemaan kirjaa ensin elämäntaitooppaana, mutta sitten tajusin, että monia asioita tosiaan voi soveltaa sekä henkilökohtaiseen elämään että työelämään ja liike-elämäänkin.

    Minusta oli mielenkiintoista juuri vapauden ja luovuuden, tilan arvostaminen. Nykytilanteessa informaatiota tulvii päälle joka suunnasta, vaaditaan nopeaa reagoimista asioihin jne. Minusta oli sekä mielenkiintoista että tärkeää se, että Godin piti näitä em. asioita tärkeinä. Vapauden ja luovuuden säilyttäminen ei ole nykyaikana välttämättä kovin helppoa, vaan se vaatii erityistä panostamista.

    VastaaPoista
  3. "en välttämättä aina elä kuten ajattelen" Tämä on muuten itseasiassa mielenkiintoista. Suurin osa meistä tietää miten pitäisi elää, mutta harvat tekevät niin. Miksi on näin?

    VastaaPoista